Współczesne czasy charakteryzują się szybkim tempem życia. Nasze harmonogramy zapełnione są po brzegi różnorodnymi obowiązkami, przez co często ciężko znaleźć nam czas na przyrządzenie obiadu. Właśnie z tego powodu przyrządzenie makaronu spaghetti wraz z sosem pomidorowym może być dobrym rozwiązaniem, przede wszystkim pysznym i nie wymagającym poświęcenia dużej ilości czasu.
Potrzebne składniki:
- 500g passaty pomidorowej
- 250g makaronu spaghetti
- 2 sardelki
- 2 ząbki czosnki
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 50g sera feta
Sposób gotowania:
Jednocześnie wstaw na palnik garnek z wodą potrzebną do gotowania spaghetti, a także garnek, w którym będziesz przygotowywać sos. Pokrój sardelki na malutkie kawałki, następnie dodaj je do garnka, w którym będziesz przyrządzać sos. Po minucie smażenia wlej do garnka całą passatę pomidorową, dodaj ocet balsamiczny, czosnek, a następnie gotuj wszystko przez ok. 5 minut. Odcedź makron, a następnie przełóż go do miski i dodaj do niego przyrządzony sos. Wyłóż potrawę na talerz, a następnie na wierzchu połóż ser feta. Smacznego!