Pyszne i proste w przyrządzeniu spaghetti w sosie pomidorowym

Współczesne czasy charakteryzują się szybkim tempem życia. Nasze harmonogramy zapełnione są po brzegi różnorodnymi obowiązkami, przez co często ciężko znaleźć nam czas na przyrządzenie obiadu. Właśnie z tego powodu przyrządzenie makaronu spaghetti wraz z sosem pomidorowym może być dobrym rozwiązaniem, przede wszystkim pysznym i nie wymagającym poświęcenia dużej ilości czasu.

Potrzebne składniki:

  • 500g passaty pomidorowej
  • 250g makaronu spaghetti
  • 2 sardelki
  • 2 ząbki czosnki
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50g sera feta

Sposób gotowania:

Jednocześnie wstaw na palnik garnek z wodą potrzebną do gotowania spaghetti, a także garnek, w którym będziesz przygotowywać sos. Pokrój sardelki na malutkie kawałki, następnie dodaj je do garnka, w którym będziesz przyrządzać sos. Po minucie smażenia wlej do garnka całą passatę pomidorową, dodaj ocet balsamiczny, czosnek, a następnie gotuj wszystko przez ok. 5 minut. Odcedź makron, a następnie przełóż go do miski i dodaj do niego przyrządzony sos. Wyłóż potrawę na talerz, a następnie na wierzchu połóż ser feta. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top